Kurser og foredrag

 

Bertel Rasmussen Advokater tilbyder at afholde kurser og oplæg inden for de fleste juridiske udfordringer, som du møder i sportens verden. Har du et særligt sportsretligt emne, du ønsker uddybet, kan vi også gøre dette for dig.

 

Populære oplæg: 

Foreningsliv og frivilligt arbejde

I dette oplæg gives  et spændende indblik i de praktiske udfordringer der består i at drive forening. Jens Bertel Rasmussen bidrager med oplevelser fra mere end 30 år i foreningsliv. Herudover vil særlige aspekter af foreningslivet blive belyst, herunder frivilligt arbejde, motivationsfaktorer og vigtigheden af dyrkelsen af fællesskabet.

 

Udfordringer for den frivillige bestyrelse i foreninger og professionelle klubber

Temaet for dette oplæg er udfordringerne for den frivillige bestyrelse i foreninger og professionelle klubber med undertitlen: ”Hvilke udfordringer har frivillige bestyrelser i foreninger med ansvar for professionelle klubber eller afviklingen af større events?”

Foreningsjura

I dette oplæg vil Jens Bertel Rasmussen med udgangspunkt i relevante retssager på området, berøre det juridiske aspekt af at drive forening. Herunder behandles personalejuridiske emner såsom ansættelse, aflønning og opsigelse, særligt i forhold til frivillige medhjælpere.

 

For sportens skyld – et foredrag om et liv i sportsjura

Ikke en dag i avisens sportssektion uden en omtale af en sag, der har været omkring juristens skrivebord. Dopingsager, disciplinærsager, kontrakter. Aldrig før har jura og paragraffer været en så central del af sporten som i dag.

 

Kampen mod Tourspøgelset fra ’98 – baghjul til jura og retssikkerhed i kampen mod dopingsyndere

Det er ikke svært at blive revet med af en oppisket folkestemning, når dopingfælden klapper. Straf ham! Udeluk ham! Men er kampen mod doping ensbetydende med, at vi kan vælge at se stort på de fundamentale retssikkerhedsgarantier, vi kender fra det civile samfund?

 

Har sporten spillet fallit? Et foredrag om sportens store økonomiske udfordringer

Aldrig har økonomi fyldt så meget i sportens verden, som tilfældet er i dag. Fodboldklubber og håndboldklubber kæmper stort set overalt med svære økonomiske problemer. Ikke desto mindre er der stadig investorer og sponsorer, der kaster midler ind i sporten. Hvorfor?

 

 

Et samfund for elite eller bredde – et foredrag om stjernesatsning og breddekultur

Ingen elite uden en bredde at rekruttere fra. Ingen bredde uden en elite at se op til.
Elite- og breddeidrætten er uden tvivl hinandens forudsætninger. Alligevel opstår der tit diskussioner i sportens verden om, hvorvidt midlerne inden for områderne fordeles rigtigt. Og hvorvidt rammerne for elite- og breddeidræt i Danmark er tilfredsstillende.

 

Thi kendes for sportsret – glødende debatforedrag om sportens retssystemer og store udfordringer

Mange husker billederne fra 2006 af en rødglødende Anja Andersen, der som træner for Slagelse FH beordrede sit hold til at forlade banen i Gigantium i Aalborg i arrigskab over dommerkendelserne. En sag, som landede på det juridiske skrivebord i Dansk Håndbold Forbund, hvor den kom til at blotlægge et stærkt kritisabelt retssystem.

 

 

Kontakt venligst et af vore kontorer for nærmere information: 

 

København: 

Bredgade 30

1260 København K 

tlf. 70 25 21 15

 

Svendborg: 

Mæglergaarden

Frederiksgade 1

5700 Svendborg

tlf. 70 25 21 15

 

mail@bertelrasmussen.dk

Programmering:Shopbiz